Blog

You are Here Inici|Blog|Equinoteràpia peu a terra: la for

Equinoteràpia peu a terra: la força de la repetició divertida.

Igual que una simple i persistent gota d’aigua té la força de foradar una roca, la simple i persistent pauta de les aparentment innòcues sessions d’equinoteràpia peu a terra provoquen avenços tangibles en persones que presenten greus patologies físiques i/o psíquiques.

El primer dia es troben en un entorn desconegut amb uns animals impressionats i l’emoció, el desconcert, la por i fins i tot, per alguns, el desgrat planen per Equànima. Difícilment s’acabarà la sessió sense que la majoria dels usuaris hagin iniciat un procés d’adaptació a l’entorn i als nous amics quadrúpedes que culminarà en un bon coneixement de l’espai i en la capacitat de moure-s’hi amb naturalitat d’una manera força ràpida.

És un delit observar com unes mans i uns dits que el primer dia de sessió estaven agarrotades alhora de tocar el cavall i que amb prou feines podien agafar els estríjols, les brosses, els raspalls o els guants, després de 10 sessions s’estiren, treballen per agafar bé les eines i es van adaptant als animals i als objectes que hi vinculem per tenir-ne cura.

També podem copsar la satisfacció que senten alguns usuaris quan menen el cavall peu a terra. El simple gest de marxar estirant un ramal i adonar-se que el cavall els segueix transforma la por i sorpresa del primer dia en orgull. L’orgull de tenir la capacitat de fer-se acompanyar per una força de la natura tan bella com un equí.

Per altra banda, admirem com, a poc a poc, es van gravant a la memòria el nom dels cavalls, de les parts de la seva anatomia i els, a vegades complicats, mots que tenen alguns estris de neteja dels equins.

Sempre resulta màgic el moment d’agrair-li al cavall la seva col·laboració oferint-li un tros de pastanaga, doncs, el fet d’atendre un altre i cuidar-lo es una de les pautes que més ràpidament integren els usuaris d’aquest servei. Potser perquè aquesta activitat els hi permet ser els cuidadors i no els cuidats i això, sense cap mena de dubte, augmenta la seva autoestima.

I finalment, reconec que m’admira la responsabilitat que mostren alhora de recollir estris i eines. La satisfacció que senten de guardar-ho tot al seu lloc, de penjar cabeçades i ramals als ganxos corresponents, d’endreçar els materials i deixar-ho tot llest per la pròxima sessió.

Gràcies!

ABOUT THE AUTHOR

The author didnt add any Information to his profile yet

LEAVE A COMMENT

Equanima