Companys equins

You are Here Inici|Companys equins

 

Companys equins

Dune va ser el motiu de crear Equànima, un lloc on els cavalls poguessin viure sense estar tancats, amb llibertat de moviment, ben cuidats i sense ser muntats, ni ferrats i en ramat. Ens va deixar prematurament el 28 d'abril del 2021. Haver-la ajudat a sortir de l'estat emocional de por, desconfiança i tristesa en el que es trobava quan la vaig conèixer i gaudir de la seva amistat ha estat una de les millors experiències de la meva vida.

És un cavall àrab sociable i alhora independent. Prové de l’Alt Urgell, es viu i curiós. La maduresa li ha portat equilibri i paciència. La manera com ajuda les persones no deixa de sorprendre'ns dia dia.

És un cavall pintat. Prové d’Esparreguera i combina un caràcter impetuós amb una tendresa extrema. Vetllant per la seguretat dels seus companys està sempre pendent de tot i de tothom. Li encanta interactuar amb humans i comptar amb la companyia d'una euga amb la que tenir-hi una sòlida amistat.

La Làctia era una euga appaloosa molt sociable, sensible i espavilada. Es va criar amb la seva mare en prats de pastura i no va estar mai sola. Això la feia equilibrada, feliç i confiada. Va morir el 7 de febrer del 2020. L’estimarem i la recordarem sempre.

És un cavall mestís muntanya-espanyol. Prové de l’Alt Urgell, té molta personalitat i curiositat per aprendre coses noves. Va ser comprat de poltre, separat prematurament de la seva mare i el vàrem salvar de morir a l’escorxador perquè en créixer no el podien dominar. Desprès d’un any amb el ramat està completament socialitzat.

És un cavall de muntanya amb sang àrab. Prové de l’Alt Urgell. Té un temperament pacífic i amistós. Vast alhora de comunicar-se amb els humans, cal estar alerta. També anava a ser assassinat i per fortuna ens vam trobar.

Van passar 8 mesos del 2020 amb nosaltres per recuperar-se d'una situació difícil. Avui, ja refets, són a casa seva. Un bocí del nostre cor va marxar amb ells.

És una euga creuada d'àrab i paint, absolutament irresistible per desperta i simpàtica, sempre disposada a empaitar el gos, els gats i les gallines o qualsevol objecte que s'interposi en el seu camí.

La Salma és una euga espanyola, elegant, tendra i curiosa. Tot ho vol descobrir, tot vol saber que és i sempre té un gest amable. Fa honor al seu nom, ens aporta pau i calma.

Equanima