Iniciem l’estudi sobre els efectes de l’Equinoteràpia Peu a Terra en malalts d’Alzheimer
En col·laboració amb la Fundació Sant Hospital de La Seu d’Urgell avui, 7 de maig del 2019, hem iniciat les sessions d’Equinoteràpia Peu a Terra (EPT), amb 6 persones afectades per l’Alzheimer per tal d’analitzar la incidència que l’EPT pot tenir a nivell cognitiu, psicomotriu i socioemocional en aquests pacients.
L’equinoteràpia peu a terra (EPT) és una teràpia complementària al tractaments principals per a persones de totes les edats i que presenten una o diverses patologies físiques i/o mentals en la que es treballa amb l’assistència de cavalls i amb la interrelació d’aquests amb els usuaris, però, sense muntar-los.
L’EPT es caracteritza per la realització d’uns exercicis en els que el cavall n’és part integral, programats i seqüenciats per promoure beneficis en el funcionament físic, social, emocional i/o cognitiu de la persona.
Durant els exercicis es realitza una presentació i interacció amb el cavall, pràctiques de maneig i cura de l’animal i diverses activitats que es fan peu a terra acompanyat del cavall o desplaçant-lo. En totes elles, a banda de la intervenció del cavall, s’interactua amb vàries situacions i objectes. Amb aquests estímuls es persegueix activar la lògica, la memòria, el llenguatge, les emocions, els sentits, la mobilitat, la força i la sociabilització.
L’estudi, dirigit per la neuropsicòloga Susanna Forné, durarà 6 mesos i en podrem pesentar el resultat a final d’any.
Moltes gràcies a la Fundació Sant Hospital de La Seu d’Urgell per donar-nos suport en aquest projecte.