Blog

You are Here Inici|Blog|Els perquès de l’equinoterà

Els perquès de l’equinoteràpia peu a terra

Ens hem especialitzat en l’equinoteràpia peu a terra perquè som animalistes. L’animalista, en paraules d’Emma Infante, és aquell que té ànima i reconeix en els animals no humans aquesta mateixa qualitat, actuant-t’hi en conseqüència.

També perquè sabem de primera mà que es pot gaudir i molt de la companyia d’un cavall o d’una euga sense muntar-los. Com tots els animals quan més els coneixes més hi empatitzes i més comprens l’abús que suposa carregar-los amb el nostre pes.

I, perquè, l’equinoteràpia peu a terra ofereix un munt de possibilitats sensorials, cognitives, físiques i socials obertes a un públic divers, independentment del grau de limitació que tingui cada individu. Això confereix als usuaris un plànol d’igualtat que és sempre ben rebut per aquests colectius.

A nivell sensorial el contacte directe amb l’animal proporciona el plaer del tacte de la capa del cavall, de la seva temperatura, de la seva respiració i de les seves pulsacions cardíaques. L’ús de diferents estris per raspallar els equins dóna la possibilitat de conèixer i experimentar diferents textures i sensacions.

En el camp cognitiu hi ha diferents tipus de treball, des de la identificació de les parts del cavall i la similitud o diferència que hi ha amb el propi cos, fins el noms dels equins, les seves imatges i la dels dels seus utillatges. Les relacions que aquests poden tenir amb estris quotidians, amb lletres, números, paraules i colors i el treball per a la capacitat de relacionar-ho, guardar-ho a la memòria i reproduir-ho oralment si és possible o, mostrar-ne el grau de comprensió assolit a través de les accions de cadascú si no hi ha capacitat de parla.

En el pla físic es treballa tant la mobilitat grossa com fina ja que, cada eina o cada exercici amb el cavall requereix un ús vinculat amb un o varis moviments que necessiten major o menor precissió. També es treballa en aquest sector la lateralitat i els conceptes espacials.

A nivell social el fet de relacionar-se amb un animal tan poderós augmenta l’autoestima dels usuaris i ajuda a tenir més confiança per sociabilitzar amb els demés. Alhora, els exercicis en grup fomenten la interacció entre les persones des del joc el que en facilita la connexió.

L’equinoteràpia peu a terra és una via pel desenvolupament personal i les habilitats de cada usuari des d’un entorn natural i lúdic, que n’afavoreix l’aprenentatge i integració.

ABOUT THE AUTHOR

The author didnt add any Information to his profile yet

LEAVE A COMMENT

Equanima