Un altre món és possible
Dijous veia amb horror, al TN, la venda d’esclaus a Líbia. Un home sa i fort, els esclavistes el venen per 350 €. Fa dies que tots també podíem veure com moltes d’aquestes immigrants s’ofeguen a la Mediterrània o com aquestes persones (dones, homes, nens), si no s’ofeguen, van a parar a camps de refugiats que són, més aviat, camps de concentració.
Dia 25, dia contra la violència de gènere. Una violència que molts homes practiquen a diari a tots els llocs del planeta i que en situacions de guerra, emigració i esclavitud arriba a uns límits d’agressió i abús sexual terrorífics, en molts casos fins la mort.
Només fa unes hores un atemptat a Egipte contra la comunitat sufí ha deixat més de tres-cents morts, sense que aquí ens posem llaços negres o ens identifiquem amb tanta desgràcia.
Quina espècie la humana!
Davant de tanta barbàrie, decideixo posar un documental que em va regalar un vell amic, l’Óscar. Es diu “Demà” i confesso que, com que em va advertir dels seus efectes beneficiosos per a l’estat d’ànim, l’inserto al DVD amb l’esperança de veure una mica de llum.
El recomano del tot. És un film francès, de l’any 2015, dirigit per Ciryl Dion, Mélanie Laurent i Pierre Rabhi. Ells, juntament amb altres persones, viatgen per deus països de diferents continents buscant solucions als problemes derivats del canvi climàtic i, en conseqüència, troben algunes solucions als problemes derivats de la manera com es governa els món posant en evidència els seus vicis.
El documental demostra que podríem viure en pau, igualtat i justícia si les directrius sota les que es comanda el món canviessin. Si la prioritat absoluta fos tenir cura de la terra i dels terrícoles començaria una nova civilització. El documental prova que ja hi ha pioners que han iniciat aquests canvis en el camp de l’agricultura, l’energia, l’economia, la democràcia i l’educació i se’n surten molt bé.
Mireu-lo, donem suport a aquestes iniciatives. Trenquem amb uns dirigents que miren cap a un altre costat quan s’ofega gent al mar, que construexien fronteres, que persegueixen l’homosexualitat, que neguen el canvi climàtic, que fan apologia del masclisme, que vulneren els drets fonamentals de les persones, que son racistes i especistes, que prioritzen els beneficis financers a la salut de la Terra. Aquests, com diu un aforisme, només s’adonaran que els diners no es poden menjar quan ja no quedarà res més sobre la terra que aquests papers amb xifres i colors.
Un altre món és possible però ens hi hem d’implicar tots. Difícil? No. Preneu consciència del poder que teniu com a consumidors i electors i actueu en conseqüència. Adquiriu productes que provinguin de processos, justos, solidaris, ètics, ecològics i sostenibles. Contracteu serveis que es basin en aquestes premises. I penseu que, per petita que sigui, fa més una sola acció en aquest sentit, que un milió de queixes i intencions.
Moltes gràcies Óscar!!!